lördag 15 juni 2024

Michaela Fletcher, Michael Fant och Crime Village


Programledare: Monica Antonsson
Ljudtekniker: Anders Wolgast
Studiovärd: Michael Andersson
Ansvarig utgivare: Hans Landström


Medverkande:
Michaela Fletcher, kommunalråd tillika kommunstyrelsens ordförande (07.20)
Michael Fant, teaterman av rang med rötter i tidnings- och reklamvärlden (46.50)
Veckans bukett med Jan Claesson (1.40.10)
Crime Village, coverband från Brottby (1.46.00)


Michaela Fletcher
Michaela Fletcher (07.20)
En gång i månaden kommer Michaela till Fredagsmagasinet för att i all anspråkslöshet informera om både ditt och datt. Det är alltid trevligt. Inför det stundande sommaruppehållet försökte vi summera något av det som hänt under året och vad som nu är på gång. 
Österåkersborna kan ju glädja sig åt flera nya tillskott som exempelvis Multiarenan och Hackstatrappan som båda är till för att locka till rörelse och bättre hälsa. Den sammanlagda trappklättringen i den sistnämnda hade redan på premiärdagen resulterat en klättring som motsvarande inte mindre än fem bestigningar av Mount Everest. 
Tro´t den som vill...
Sedan dess har folk börjat klaga på ogräset som frodas mellan trappstegen. Åtgärder är emellertid vidtagna, berättar Michaela Fletcher. Kommunfolk med röjsåg har nu fått en ny arbetsuppgift att hålla koll på.  

Michaela Fletcher berättar i Fredagsmagasinet om det nyligen genomförda EU-valet. Hon berättar även om nationaldagsfirandet och valet av Agneta Strandäng som Årets Österåkersbo.  

En fjäder i hatten för Michaela Fletcher är onekligen Österåkers strama ekonomiska förvaltning som resulterat i en sänkning av kommunalskatten från 19.23 till 16.60 kronor per intjänad hundralapp. Om hur det gick till och hur hon tänker i sammanhanget får vi veta i Fredagsmagasinet. 
Skickligt. Det får man tillstå.
Kanske är det just det som gjort att så många försöker värva henne till högre politiska positioner. Hon har till exempel tackat nej till jobbet som Region Stockholms oppositionsråd. Hon vill helt enkelt stanna i Österåker. Inte minst sommaren har mycket att erbjuda österåkersborna. Michaela Fletcher berättar om såväl Kanalens dag den 25 augusti som Totalförsvarsdagen den 31 augusti på grönytan mellan Alceahuset och Skolvägen. 

Läs mer om Totalförsvarsdagen här 

Michael Fant
Michael Fant
(46.50)
När Michael Fant och familjen flyttade till Åkersberga 1974 kom de närmast från Hälsingborg där han varit marknadschef för Allers förlag. Att flyttlasset rullade norrut berodde inte enbart på hemlängtan utan även på det faktum att den då treårige sonen Jacob hade börjat tala skånska. 
- Det här går inte, sa Michael och hustrun Anne till varandra. 
Och då hon hade "anknytning" till sommarställen i Österåker föll det sig naturligt att söka sig dit där man, som Michael säger, fick mycket för pengarna. 

Michael Fant har sina djupaste rötter i Stockholms innerstad. Tack vare hans far, skådespelaren Georg Fant och farbror Kenne Fant, växte han upp i en värld av film- och teaterdamm. Det har i sin tur gett honom ett osedvanligt bra kontaktnät som inte minst österåkersborna haft nytta av då han kunnat locka många högkvalitativa gästspel till bland annat Bergasalen i Folkets hus, Berga teater och Ekbacken. Michael Fant är som bekant mannen bakom Kulturföreningen, Musikkaféet och inte minst Kultursoffan i vilken han inför publik har intervjuat en rad kända skådespelare genom åren. Han hade dessutom minst ett finger med i bildandet av den Riksteaterförening som nu blomstrar på Berga teater.

Men säg den glädje som varar beständigt. 
Efter 50 år i kommunen söker sig nu Michael Fant tillbaka till Stockholm där han växte upp och där han idag har såväl barn som barnbarn. Närheten till de stora scenerna lockar förstås också. Det innebär inte att att banden till Åkersberga en brutna. Framtiden får utvisa hur ofta han framöver tar Roslagsbanan ut i skärgården för att hälsa på. Vi på Radio Österåker hoppas att Michael Fant kommer på besök ofta framöver. Tills vidare tackar vi för allt genom att förära honom...


Jan Claesson
Veckans bukett (1.40.10) 
Jan Claesson, hela hans jury, Kulturföreningen, Radio Österåker, ja hela Åkersberga hade denna dag enats om att förära Michael Fant Veckans bukett. 
Grattis, Grattis och Tack för Allt!
Buketten kom från Åkersberga Blomsteraffär, 
Stationsvägen 8 i Åkersberga.  

Michael Fant tackade för sig genom att till sist i programmet bjuda på några hemliga tips inför kulturhösten. Kulturföreningens Jan Claesson såg tämligen orolig ut.
Bland gästspel som är på gång finns såväl Petra Nielsen som The Rat Pack, dvs The High Society med Karl Dyall, Rennie Mirro och Joachim Bergström. Det ser vi verkligen fram mot...

Läs mer om Petra Nielsen här 
Läs mer om The High Society här 


Coverbandet Crime Village från Brottby (1.46.00)

Thomas Revesz (trummor), Robert Ramström (gitarr) Ari Hakala (sång o saxofon) 
och ljudtekniker Anders Wollgast, Radio Österåker.
Foto: Thomas Revesz

Robert Ramström
Coverbandet Crime Village är djupt förknippade med revygänget Össebyamatörerna som roade Brottbyborna i mer än 50 år. Många minns aktörer som Lisa (Andersson) Blomdin, Anki Gustavsson, Inger Uddén, Åke Uddén, Margareta Rosenlund, Thomas Pettersson och många många flera. Med ett osedvanligt glatt humör roade de byborna från en liten scen i Karbyskolans gympasal. 
Av många oförglömliga ögonblick kan nämnas publikens jubel när Åke Uddén äntrade scenen som den då väldigt omskrivne kvartespolisen Roffe Batong (för övrigt från Åkersberga). Runt-omkring-personal som Bengt Axén, Fredrik Andersson och alla revybarnen som sprang omkring överallt och spelade med hörde också till.  
Idag är scenen borta och med den dessvärre även Össebyamatörerna. De har helt enkelt ingenstans att samla Brottbyborna. 
När det kliar i fingrarna på de gamla revyrävarna får de numera i stället utlopp för Brottbyhumorn på film tack vare en filmare vid namn Anders Österberg som driver Garnfilm i Össeby-Garn.  
Se tre kortfilmer längst ner på denna sida.
Läs mer om Garnfilm här och här och här 

Sångaren och saxofonisten
Ari Hakala som även skötte
ljudet åt Össebyamatörerna
Össebyamatörerna hade alltid levande musik i sina föreställningar. Lars Erik Mannberg efterträdde väl Bengt Axén som kappelmästare och ur det bildades så småningom coverbandet Crime Village som idag består av Ari Hakala (sång och sax), Robert Ramström (gitarr) och Thomas Revesz (trummor) samt Sven Andersson (bas) och Michel Johansson (gitarr) varav de tre första alltså gästade Fredagsmagasinet.  

Crime Village har tillgång till egen studio. De repeterar på tisdagar  och spelar upp till dans, konsert och/eller underhållning när tillfälle ges. Det kan vara på motorträffar, födelsedagskalas eller bröllopsfester. 
Då kan minsann vad som helst hända. 
Somligt kan i efterhand ge upphov till många glada skratt. 
I Fredagsmagasinet berättar de om den tråkigaste spelningen för ett politiskt ungdomsprogram och den roligaste spelningen på en bilträff på Ekbacken i Åkersberga. De berättar även om danskvällen med bara män närvarande och födelsedagbarnet som hyrde in en strippa med livvakt och kalaset med den kvaddade bröllopstårtan. 
Missa dem inte!

Läs mer om Crime Village här och här och här och här 

Crime Village i Brottby repeterar varje tisdag.


I programmet spelade vi: 
  1. Tänk om med gruppen Bent  3.06
  2. Så länge vi har varann med Ratata - Mauro Scocco och Frida (Annefrid Lyngstad)  4.40
  3. Moth to a flame med The Weekn´d och Swedish House Mafia  3.54
  4. Scholl´s out med Alice Cooper  3.30
  5. Stayin´alive ur Saturday night fever med Bee Gees  4.44
  6. The winner takes it all med ABBA  4.54
  7. Born in USA med Bruce Springfield  4.38
  8. Always remember us this way med Lady Gaga  3.30
  9. Always on my mind med Willy Nelson  3.32
  10. Oh la la med Crime Village  4.38
  11. Crazy little things med Crime Village  2.29
  12. Suspicious minds med Crime Village  4.02
  13. Beds are burning med Crime Village  3.57
  14. Växeln hallå med Crime Village  2.56
  15. 1973 med Crime Village  4.00
  16. This is not a sad sad song med Andreas Weiss  3.48
  17. Vals om sommaren med Bengt Sändh  2.49


Össebyamatörerna 
präglade den speciella Brottbyhumorn!

Idag gör de en och annan kortfilm i samma okonstlade anda.
Här några exempel från Garnfilm:

 

I nattens mörker
I huvudrollen: Lisa Blomdin 
Idé och manus: Karl-Johan Lundberg
Regi: Garnfilm
Foto, ljud, ljus, musik och redigering Anders Österberg. 
Ljudbom: Millan Österberg


Snart är det jul
I rollerna: Ari Hakala, Carina Brunnberg, Karl-Johan Lundberg och Ellinor Österberg
Manus: Karl-Johan Lundberg
Regi: Garnfilm
Ljudbom och ljus: Tomas Kullström
Foto, ljud, redigering: Anders Österberg
Producent: Anders Österberg


Fågelskådarna
I rollerna: Lisa Blomdin, Carina Brunnberg, Gerd Nielsen, Karl-Johan Lundberg, 
Ari Hakala, Ellinor Österberg, Millan Österberg, Helge Österberg
Manus och regi: Garnfilm
Foto, ljud, musik och redigering Anders Österberg. 

fredag 7 juni 2024

Kultur för hela slanten med Katharina Lind, Linda Kulle, Monica Enfjord och Thomas Sving

 
Programledare: Monica Antonsson
Ljudtekniker: Anders Wolgast
Studiovärd: Michael Andersson
Ansvarig utgivare: Hans Landström

Medverkande:
  1. Kulturproducent Katharina Lind (8.45)
  2. Skådespelaren Linda Kulle (47.10)
  3. Sångerskan Monica Enfjord och kantor Thomas Sving (1.50.40)

Katharina Lind
Katharina Lind (8:45) 
kulturproducent i Österåkers kommun.

Tämligen trött efter Nationaldagsfirandet den 6 juni kom Katharina Lind till Fredagsmagasinet för att berätta om sitt jobb och den gångna helgens begivenheter. 
Ännu uppfylld av Tommy Nilssons framträdande på Ekbacken och världspremiären av låten "Längs den långa vägen hem" berättar hon i programmet om scouternas fanborg, Funkisgängets framträdande och artistskolan Livats elever som visade framfötterna på Nationaldagen. 
Kommunalstyrelsens ordförande Michaela höll förstås tal liksom hennes föregångare, Ingela Garner, som numera ordförande för hembygdsföreningen, 

Katharina Lind är som kulturproducent ansvarig för programverksamheten på framför allt scenerna Ekbacken och Berga teater. I Fredagsmagasinet berättar hon om sin strävan att göra utbudet i kommunen så brett som möjligt för så många som möjligt. Med en gedigen bakgrund, bland annat som teaterproducent på Strindsbergs intima teater, ser det ut att bli en hel del scenkonst i kommunen framöver gärna i kombination med exempelvis författarkvällar på biblioteket. 
   
Sommaren bjuder sommaren på en hel del kultur under bar himmel i Österåker. Katharina Lind berättar om Barnens dag på Länsmansgården, Östråkers konstföreningen som ställer till med sommarutställning och Allsångskvällar med gästartister som Victror Crone, Bröderna Rongedal och Siw Malmkvist. Linda Rapp och Livats artistskola bjuder dessutom på familjeföreställningen Livat på Hagbykullen och Wiraspelen som firar 40-årsjubileum. För att inte tala om allt som händer ute på öarna...
Kulleteatern spelar i år "Den inbillade sjuke" av Moliére som har premiär på Gregersboda den 17 juli och därefter turnerar runt i Roslagen. För Österåkers del kan den ses på såväl Ekbacken som på Marums gård ute på Ljusterö.  


Årets Österåkersbo 2024
På initiativ av kommunalrådet Michaela Fletscher instiftades i år utmärkelsen Årets Österåkersbo. En omröstning har sedan dess genomförts på kommunens hemsida när alltihop räknats samman stod det klart att fotografen Agneta Strandäng kammat hem flest röster tack vare alla fina fotografier som så ofta har visats som väderbilder i TV4.

Motiveringen löd: 
Årets Österåkersbo 2024 går till en person som gjort en värdefull insats för Österåkers kommun och Österåkersborna. Genom åren har hon givmilt delat med sig av bilder på smultronställen i Österåker, vilka ofta publiceras i nationella medier. Bilderna skapar stor glädje och stolthet för vår fantastiska skärgårdskommun samtidigt som de sätter Österåker på kartan. Tack för din generositet, ditt stora engagemang och alla fantastiska bilder Agneta Strandäng! Vi hoppas få ta del av många fler i framtiden.
Läs mer om utnämningen här.

Studiovärd Michael Andersson ville gärna vara med på bild med Katharina Lind och Linda Kulle.

Linda Kulle (47.10)
Linda Kulle
Skådespelaren Linda Kulle kom till Fredagsmagasinet från Gregersboda där hon bor med maken Pedja Simicevic, sönerna Ivan, 13 år, och Leonard, 9 år, getterna Puff och Bamse samt en liten hund. Gården har som bekant gått i arv från föräldrarna Jarl Kulle (1927-1997) och Anne Nord (1944-2020). Där har Linda alltså vuxit upp tillsammans med skådespelande systern Hanna Kulle. 

Det förtjänar kanske en bakgrundsberättelse.
Jarl Kulle var ju en av sin tids allra största skådespelare. Han var främst knuten till Dramaten och gjorde alla de stora rollerna på såväl scenen som vita duken. Med respekt omnämndes han ofta som den store Kulle. 

Den betydligt yngre skådespelerskan Anne Nord seglade upp på stjärnhimlen som den unga begåvade aktrisen i uppsättningar som musikalen "Hår" (Skalateatern) och "Ungkarlslyan" (Oskarsteatern) där de möttes. 
Och mitt under en repetition viskade han i hennes öra: 
- Du anar inte hur fina barn jag gör!

Anne Nord och Jarl Kulle
i "Ungkarlslyan" på Oscars.
Till Allas Veckotidning sa han 1990:
Ja, ja. Man slänger ur sig sådana små saker och låter dem verka en stund för att sedan se efter hur de tog. 
- Hon hade sällskap med en ung man som jag träffade utanför teatern en kväll när han kommit för att hämta henne. 
- Anne är en myckt trevlig flicka, sa jag. Det är bara ett fel med henne. Hon är inte min! 
- Den dumsnuten gick förstås direkt till Anne och berättade alltihop. 
- Det skulle han inte ha gjort. Anne är en klok flicka. Hon skyndade sig att rätta till den bristen. 
- Jag ville ha Anne så mycket att jag duellerade om henne. 
Det fick bli en duell under Djurgårdens ekar i skydd av den tidiga morgondimman. Tro´t den som vill. 

Anne och Jarl Kulle slog sig ner på Gregersboda i Roslagskulla och Anne offrade sin karriär för kärleken, hem och barn som kvinnor gärna gjorde på den tiden. Det innebar emellertid inte att  hon gick förlorad för teatern. Tvärtom. Den fick leva vidare om än i annan tappning i de teatergrupper hon startade och drev i Norrtälje. Det blev grogrunden för döttrarna Hannas och Lindas framtida yrkesval. I dag är båda framgångsrika skådespelare - Hanna på värmländska Västanå teater och Linda på Uppsala stadsteater. 

Hanna, Linda, Anne och Jarl Kulle i Gregersboda 1990. 
Foto: Kurt Pettersson

Linda Kulle ingår i Uppsala Stadsteaters fasta ensemble. Där har hon varit sedan hon gick ut scenskolan i Malmö för tolv år sedan. Säsongen 2024/2025 är hon aktuell i "9 to 5 - musikalen" och Teatersport. Om allt går som hon hoppas kommer hon inom kort också att kunna debutera som regissör, ett hantverk hon sedan länge hanterar inom Kulleteatern.  

Uppsala stadsteater

Kulleteatern återkommer i år med förra årets succéföreställning "Den inbillade sjuke" av Moliére. Premiär på Gregersboda den 17 juli. Därefter turnerar sällskapet runt i Roslagen. För Österåkers del ses Kulleteatern på Ekbacken såväl som på Marums gård på Ljusterö.  

Mina intervjuer med familjen Kulle hittar du här.


Veckans bukett (1.46.15)
Studiovärd Michael Andersson valde att ge Veckans bukett till Jannica Fernström som medverkade i Fredagsmagasinet förra veckan. Hon är dotter till rocklegenden Jerry Williams och går nu en lovande egen rocksångarkarriär till mötes. 
Du som möjligen missade intervjun med Jannica Fernström kan höra den här.
Buketten hämtas hos Åkersberga Blomsteraffär, Stationsvägen 8 i Åkersberga. 


Monica Enfjord och Thomas Sving (1.50.40)
Monica Enfjord från Spraggeboda och Thomas Sving från Bergshamra i Roslagen är i sanning två enastående multimusikanter som spelar och sjunger av hjärtats lust så snart tillfälle ges. Hon har en bakgrund som körsångerska och dragspelare men hanterar även utan vidare både piano, klarinett och blockflöjt. Han har fullgjort ett helt yrkesliv som körledare och kantor i framför allt Länna kyrka och hanterar dessutom både dragspel, gitarr och tramporgel. Allt till glädje för församlingsborna i Roslagen.    

Monica Enfjord och Thomas Sving.

Monica Enfjord
Thomas Sving har nyligen avgått med pension från sin tjänst i Länna kyrka. Det hindrar inte att han villigt hoppar in och vikarierar som kantor för sin efterträdare när en sådan behövs. 
Han leder dessutom en manskör i Norrtälje.  

Monica har fått nöja sig med musik som fritidsintresse. Hon har varit aktiv i Skärholmens dragspelsklubb och hon har varit vokalist i gruppen Bertils Fyra. Väl inflyttad till Spraggarboda i Roslagen blev hon körsångerska i Länna kyrka under ledning av Thomas Sving. Hon är dessutom kyrkvärd och sitter med i Församlingsrådet. Precis som Thomas Sving. Det säger sig själv att det blir mycket musik runt om i Roslagen av det. 

I Fredagsmagasinet hade vi glädjen att få spela sex melodier med de båda som sångsolister med accompanjemang av Thomas Sving. Inspelningen har gjorts för detta tillfälle i Rosenlundskyrkan i Bergshamra. Inspelningstekniker var Thomas Svings efterträdare på kantorsposten, kantor Anders Jalkeus (som när det begav sig sjöng basstämman i "The Real Group") minsann. Imponerande! 
Varmt tack för hjälpen! 



I programmet spelade vi: 
  1. Honey Boy med Benjamin Ingrosso  3.47
  2. Längs den långa vägen hem med Tommy Nilsson
  3. Don´t say hallo med Mapei  2.38
  4. Mama med Maja Francis och First Aid Kit  3.30
  5. Jag är blott en man med Jarl Kulle  3.02
  6. Svårt att spela hård med Anne Nord  2.06
  7. La Nuit Ballet: Ouverture med Jean-Baptiste Lully  2.02
  8. Lipe cvati. sve je isto ko med Bijelo Dugme  4.03
  9. Ingrid - En herrgårdssägen med Magnus Stinnerbom  5.01
  10. 9 to 5 med Dolly Parton  2.42
  11. Den första gång jag såg dig med Jan-Olof Strandberg  4.45
  12. Blackbird med The Beatles  2.18
  13. Kärlekens tid  2.28
  14. Ett barn i Guds famn  3.26
  15. Visa från fäboden  2.38
  16. Tysta skyar  3.14
  17. Säg vem har skapat  3.14
  18. Lova herren min själ  2.44

söndag 2 juni 2024

Lisas Vardagsrum, Jannica Fernström, korvgubben på torget och kören Fyrklang

 
Programledare: Monica Antonsson
Ljudtekniker: Anders Wolgast
Studiovärd: Michael Andersson
Ansvarig utgivare: Hans Landström


Medverkande:
  1. Gruppen Lisas Vardagsrum, dvs Lisa Lindebergh och Staffan Atling
  2. Veckans bukett med Jan Claesson
  3. Sångerskan och artisten Jannica Fernström
  4. Korvgubben Janne Köllner Kalén med sonen Dante
  5. Kören Fyrklang inspelad i Tibblekyrkan, Täby

Lisas Vardagsrum (ca 8.20)
Till vardags är Lisa Lindebergh musiklärare på Maggan (Margretelundskolan). Staffan Atling driver kulturföreningen Livat med Linda Rapp. Tillsammans blir Lisa och Staffan gruppen Lisas Vardagsrum. Hör dem berätta i Fredagsmagasinet...

Lisa Lindebergh och Staffan Atling

Karriären låg tidigt tämligen utstakad för Lisa Lindebergh. Hon har haft grammofonkontrakt med såväl Sony Music som Warner Chapel i New York. Hon har skrivit 350 låtar men hoppade av när musikskapandet började kännas som fabriksarbete. Hon blev mamma till två barn slog sig ner på Resarö och blev småningom lärare i musik, ett jobb hon trivs bra med.
Staffan hade en karriär som elektroinenjör och arbetade framgångsrikt med bioteknik när han sadlade om och satsade på musiken. Idag driver han, som sagt, Livat artistskola tillsammans med Linda Rapp. 
Så en dag möttes de på en körkonsert i Vaxholm. Lisa och Staffan fann varandra musikaliskt och på den vägen är det. Efter fem, sex år och ett 20-tal inspelningar på Spotify kom de till vår stora glädje på besök till Fredagsmagasinet. Sista låten av fem fick vi till och med live. Bra där!

Veckans bukett (ca 1.02.00)
Janne Claesson överräckte Veckans bukett till Christer Persson.


Jannica Fernström
Jannica Fernström (ca 1.09.00)
Jag hade dyrt och heligt lovat Jannica Fernström att inte fråga om hennes pappa. Men att nämna att hon på sistone låtit höra talas om sig som artist i samband med invigningen av Jerry Williams torg i Solna den 4 maj, det tyckte hon var helt okej. För visst är hon Jerry Williams dotter...

Jannica har hittills ägnat det mesta av sin tid åt hästar. Hon har tävlat framgångsrikt, tränat egna och andras hästar, haft eget stall, egen lastbil och eget företag i hästsvängen. Efter tre (!) hemska olyckor gav hon upp. Idag nöjer hon sig med att träna hästar från en stadig plats på marken. 

Jannica hade inte sjungit en ton före sin 39:e födelsedag. Hon hade definitivt inget intresse av att bli artist. En saxofon och vännen, saxofonisten Wojtek Goral fick henne att tänka om. Numera sjunger hon som att hon aldrig hade gjort annat omgiven av några av landets bästa musiker, tekniker och producenten - vännen Wojtek Goral. 
Hon överraskar verkligen. Det är mycket här som har gått i arv... 
Och till jul åker hon på turné med The Boppers och Rockabilly Fabulous. 
A True Rock´n Roll Christmas Show 2024.

   

 

I det här Youtube-klippet berättar Jannica Fernström och Wojtek Goral om Jerry Williams, hans band och hans karriär. 
Jag intervjuade Jerry Williams för Året Runt 1989. Du hittar artikeln här
Läs ner om julturnén här.



Janne Köllner Kalén och sonen Dante (ca 2.06.00)
Janne Köllner Kalén är en livs levande korvgubbe. Varje morgon kör han in sin turkosa husvagn på torget för att sälja korv till hungriga centrumbesökare. I Fredagsmagasinet berättar han om sin verksamhet och att han gärna låter sig hyras in vid evenemang och större kalas. 

Korvgubben Janne Köllner Kalén och tioårige sonen Dante.
I bakgrunden skymtar studiovärd Michael Andersson från Björnhuvud.

Extra trevligt var att tioårige sonen Dante hade följt med sin pappa till studion. Dante visade sig vara en duktig kille som både lät sig intervjuas och kunde påannonsera musik. Med samma födgeni som pappa har han redan startat eget men med saft och kakor i stället för korv. 
- Det ska börjas i tid den som krokigt ska bli sa farmor...


Kören Fyrklang
Vår studiovärd Michael Andersson är en av över 50 sångare i kören Fyrklang. De hade konsert i Tibblekyrkan, Täby, för en tid sedan. Anders Wolgast åkte dit och spelade in bland annat de fyra sånger som vi kunde bjuda på i Fredagsmagasinet. 

I programmet spelade vi: 
  1. Fjäril vingad syns på Haga med kören Fyrklang 2.12
  2. One week med Lisa Lindebergh 3.59
  3. Förora med Lisas Vardagsrum 3.44
  4. Hälsingland med Lisas Vardagsrum 4.07
  5. Den tunna tråden med Lisas Vardagsrum 4.41
  6. Tystnaden med Lisas Vardagsrum - live med Lisa Lindebergh och Staffan Atling 4.44
  7. Sound of Silence med Simon & Garfunkel 3.04
  8. Seven Spanish Angels med Jannica Fernström och Matte Lagerwall (The Boppers) 3.47
  9. Answer to mother popcorn med Jannica Fernström 4.04
  10. Somebody to love med Jannica Fernström 3.07
  11. End of the road med Jannica Fernström 4.43
  12. Pencil full of lead med Jannica Fernström 2.32
  13. It started with a love affair med Jerry Williams  3.27
  14. Cab in a solo med Scotty McCreery  3.46
  15. This Ol Rodeo med Chayce Beckham  4.18
  16. Kö-sång med kören Fyrklang 2.13
  17. Roslagsvår med kören Fyrklang 3.19
  18. Änglamark med kören Fyrklang 2.09

PS!

Dagen började emellertid redan vid tolvtiden när vi åkte tjusig bil med flaggor på framflyglarna till Österåkers golfbana för att äta lunch. 

Vi fick åka med Michael Anderssons Bentley Mulsanne turbo 1983 som först levererades
till kungahset i Förenade Arabemiraten Dubai men som numera hör hemma i Björnhuvud.

Michael Andersson, instrumentbrädan och Anders Wolgast.